Genealogieën van de volgende families

Van Rooij

Roozekrans

Barendregt

Nelissen

Herman

Ter Weijden

Kwartierstaat Roozekrans

De kwartierstaat Roozekrans start met mijn grootvader van moeders kant, Martinus Johannes Roozekrans. Hij overleed als laatste van mijn grootouders, alhoewel ik toen pas 3 jaar oud was en nauwelijks nog herinneringen aan hem heb. Ik heb nog zijn paspoort, het trouwboekje van het huwelijk van hem met mijn oma en wat foto’s. Daar ben ik uiteraard erg zuinig op.

Opa en oma Roozekrans

Van hem schijn ik ook mijn ene bruine oog te hebben geërfd want verder komen er geen bruine ogen in de familie voor. Voor de duidelijkheid, ik ben in het bezit van 1 blauw en 1 bruin oog, een speling der natuur. Inmiddels is het verschil in kleur een stuk minder geworden dan vroeger.

De moeder van mijn opa overleed iets meer dan een week na hem en ik heb dus nog een paar jaar een overgrootmoeder gehad. Maar ook haar heb ik niet gekend want zij scheen niet zo’n hele vriendelijke vrouw geweest te zijn. Dat vertelde mijn moeder tenminste altijd. Ze is er wel oud mee geworden, 92 jaar.

Mijn opa en oma kregen, behalve mijn moeder en mijn tante ook nog een zoon, maar hij werd levenloos geboren. Dat zal ongetwijfeld een hele impact hebben gehad op hun leven, maar veel heb ik er van mijn moeder niet over gehoord.

Tijdens de 2e wereldoorlog leefden mijn grootouders met hun gezin in Rotterdam waar ze ook de bombardementen hebben meegemaakt. Mijn moeder heeft me ooit verteld dat tijdens een bombardement de hele achterpui van hun huis er uit is geslagen maar dat mijn moeder dat pas ‘s morgens ontdekte want zij had er tijdens haar slaap niets van mee gekregen. Ik heb haar vaste slaap geërfd.

Tijdens mijn onderzoek naar de Roozekrans-tak heb ik ook Cees Rosekrans leren kennen, een ver familielid. Hij heeft mij voorzien van wat ontbrekende informatie. Ook ben ik op het spoor gekomen van een neef van mijn moeder, Kees Roozekrans. Met hem en zijn vrouw heb ik intussen al een keer kennis mogen maken. Eén van hun zoons woont ook in Hengelo, op slechts 5 autominuten rijafstand en tijdens één van hun bezoeken aan hun zoon bezochten ze ook mijn man en mij. Dit was een hele plezierige ontmoeting.
En dat is ook meteen één van de leuke dingen van stamboomonderzoek. Je komt soms in contact met mensen die familie van je blijken te zijn.
Hier vindt u de kwartierstaat van mijn moeder.

Parentelen en kwartierstaten

Parenteel van de oudst bekende voorouder Geraert (Willems) Bijls vermoedelijk uit St. Oedenrode

Parenteel van Rooij

De parenteel Roozekrans begint bij Cornelis Roozekrans van wie helaas geen verdere gegevens bij mij bekend zijn.

Parenteel Roozekrans

De parenteel Barendregt start bij Jan Pieterszoon, omstreeks 1575 geboren in Barendrecht

Parenteel Barendregt

De parenteel Nelissen start bij Pierre Neels, vermoedelijk afkomstig uit Zichem (België) en in 1689 gehuwd met Marguerite Stalmans.

Parenteel Nelissen

De kwartierstaat Van Rooij start met mijn vader, Johannes Cornelis van Rooij, geboren in 1917 te Den Haag

Kwartierstaat van Rooij

De kwartierstaat Roozekrans start met mijn grootvader van moeders kant, Martinus Johannes Roozekrans, geboren in 1891 te Nieuw Helvoet

Kwartierstaat Roozekrans

De kwartierstaat Barendregt start met mijn oma van vaders kant, Cornelia Barendregt, geboren in 1891 te Heenvliet.

Kwartierstaat Barendregt

De kwartierstaat Nelissen begint met mijn oma van moeders kant, Geertruida Cornelia Maria Nelissen, geboren in 1888 te Medemblik.

Kwartierstaat Nelissen

De parenteel ter Weijden begint met Rijk van Weijden. Verdere gegevens van hem zijn mij helaas niet bekend. Zijn zoon Volkert Rijkse ter of van Weijden is geboren omstreeks 1645 in Blaricum.

Parenteel ter Weijden

De parenteel Herman begint met Joannes Herman. Van hem is niet veel bekend behalve dat hij vermoedelijk getrouwd was met Francoise Nabbé en een zoon had genaamd Antonie. Hij zal rond 1730 zijn geboren.

Parenteel Herman

Deze kwartierstaat begint met mijn veel te vroeg overleden schoonmoeder Ali ter Weijden, geboren in 1929 te Laren.

Kwartierstaat ter Weijden

De kwartierstaat Herman start bij Joannes Adrianus (Joop) Herman, geboren in 1927 te Amsterdam.

Kwartierstaat Herman