Genealogieën van de volgende families

Van Rooij

Roozekrans

Barendregt

Nelissen

Herman

Ter Weijden

Stamboom Van Rooij:

Onder dit menu vindt u de index van alle tot nu toe gevonden voorouders van de stamboom van Rooij – Roozekrans – Nelissen – Barendregt.

Ook alle kwartierstaten en parentelen kunt u via de betreffende pagina’s bekijken.

Wat is een parenteel:

Een parenteel is in de genealogie een opstelling van een stamouderpaar of alleen een stamvader of een stammoeder (generatie I) met hun kinderen (generatie II) en al hun verdere afstammelingen, zowel in mannelijke als in vrouwelijke lijn uitgewerkt. Een parenteel lijkt een beetje op een omgedraaide kwartierstaat.
Per gezin wordt de naam van de nakomeling (man of vrouw) weergegeven, zijn/haar geboortedatum en plaats, datum en plaats van het huwelijk en de naam van echtgeno(o)t(e) en diens geboortegegevens.
Daaronder volgt een lijst met kinderen en hun geboortegegevens.
Naast de genoemde basisgegevens kunnen extra gegevens worden vermeld, zoals beroep, bezittingen, eventuele wetsovertredingen en diverse anekdotes.

Wat is een Kwartierstaat:

In de genealogie is een kwartierstaat een opstelling van de kwartierdragers of probanden (degenen van wie men uitgaat) met alle directe voorouders in mannelijke en vrouwelijke lijn. Per generatie verdubbelt het aantal personen. Een kwartierstaat lijkt een beetje op een omgedraaid parenteel. De naam is afgeleid van de vier kwartieren van een wapenschild, waarin men dan de wapens van de vier grootouders plaatste.

Hoe te raadplegen:

Via de onderstaande links ga je naar de pagina’s met informatie over mijn voorouders. Via een link op die pagina ga je naar de betreffende  kwartierstaten en parentelen. De gegevens zijn gegenereerd via het genealogische programma Aldfaer.

Stamboomonderzoek is eigenlijk nooit klaar. Regelmatig vind ik nieuwe gegevens en af en toe ververs ik de gegevens die aan deze website zijn gekoppeld.

Ik wens je veel plezier met mijn stamboom. Mocht je gegevens van mijn website kunnen gebruiken voor je eigen stamboom dan zou ik het fijn vinden even van je te horen. Wellicht heb je informatie die voor mij interessant kan zijn.

Contact:

Mocht je aanvullingen en/of opmerkingen hebben dan hoor ik dat graag. Je kunt een reactie achterlaten op de pagina’s met parentelen en kwartierstaten. Ook kun je mij mailen of contact opnemen via het contactformulier op de contactpagina. Een bericht in mijn gastenboek wordt eveneens zeer op prijs gesteld.

Parentelen en kwartierstaten

Parenteel van de oudst bekende voorouder Geraert (Willems) Bijls vermoedelijk uit St. Oedenrode

Parenteel van Rooij

De parenteel Roozekrans begint bij Cornelis Roozekrans van wie helaas geen verdere gegevens bij mij bekend zijn.

Parenteel Roozekrans

De parenteel Barendregt start bij Jan Pieterszoon, omstreeks 1575 geboren in Barendrecht

Parenteel Barendregt

De parenteel Nelissen start bij Pierre Neels, vermoedelijk afkomstig uit Zichem (België) en in 1689 gehuwd met Marguerite Stalmans.

Parenteel Nelissen

De kwartierstaat Van Rooij start met mijn vader, Johannes Cornelis van Rooij, geboren in 1917 te Den Haag

Kwartierstaat van Rooij

De kwartierstaat Roozekrans start met mijn grootvader van moeders kant, Martinus Johannes Roozekrans, geboren in 1891 te Nieuw Helvoet

Kwartierstaat Roozekrans

De kwartierstaat Barendregt start met mijn oma van vaders kant, Cornelia Barendregt, geboren in 1891 te Heenvliet.

Kwartierstaat Barendregt

De kwartierstaat Nelissen begint met mijn oma van moeders kant, Geertruida Cornelia Maria Nelissen, geboren in 1888 te Medemblik.

Kwartierstaat Nelissen

De parenteel ter Weijden begint met Rijk van Weijden. Verdere gegevens van hem zijn mij helaas niet bekend. Zijn zoon Volkert Rijkse ter of van Weijden is geboren omstreeks 1645 in Blaricum.

Parenteel ter Weijden

De parenteel Herman begint met Joannes Herman. Van hem is niet veel bekend behalve dat hij vermoedelijk getrouwd was met Francoise Nabbé en een zoon had genaamd Antonie. Hij zal rond 1730 zijn geboren.

Parenteel Herman

Deze kwartierstaat begint met mijn veel te vroeg overleden schoonmoeder Ali ter Weijden, geboren in 1929 te Laren.

Kwartierstaat ter Weijden

De kwartierstaat Herman start bij Joannes Adrianus (Joop) Herman, geboren in 1927 te Amsterdam.

Kwartierstaat Herman